Waarom uw toetsenbord reinigen

 

Hoe hygiënisch is jouw toetsenbord?

Uit een Zweeds onderzoek van Pegasus Lab blijkt dat er op een gemiddeld computertoetsenbord meer bacteriën leven dan op een normale toiletbril. 

Een toetsenbord heeft maar liefst 265 keer meer bacteriën per vierkante centimeter.

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het Zweedse tijdschrift PC För alla. Op een gemiddeld computertoetsenbord leven 33.000 bacteriën per vierkante centimeter.

Pegasus Lab onderzocht ook wat voor levensvormen er allemaal existeren op uw toetsenbord. Uit het onderzoek bleek dat er op een gemiddeld toetsenbord ongeveer 3100 schimmels per vierkante centimeter broeden.

Niet verwonderlijk bleken de ‘Enter’-toets en de spatiebalk de smerigste plekken op een toetsenbord te zijn. Dit zijn de toetsen die het vaakst gebruikt worden.

Bron: PC För Alla (2006)
 

Toetsenborden maken mensen ziek

30 toetsenborden van een Londens kantoor werden onder de loep genomen. Via microscopisch onderzoek werd ontdekt dat sommige klavieren 'een hoog risico op ziekte' herbergen.

De bioloog die de onderzoeken deed, eiste zelfs dat 1 klavier onmiddellijk uit het kantoor verwijderd zou worden, omdat het klavier maar liefst 5 keer vuiler was dan een wc-bril. De limiet voor schadelijke bacteriën werd 150 keer overschreden op het desbetreffende klavier.

De gevonden bacteriën kunnen onder meer symptomen van voedselvergiftiging veroorzaken.

Bron hbvl (mei 2008)